T+31 (0) 46 433 41 31 |E info@couragebv.nl

De lente kent al veel warme, zonnige dagen. De zomer, die in aantocht is, belooft ook weer veel goeds. En natuurlijk is dat fijn, maar het is daardoor vaak te warm in huis en in de tuin en het zonlicht te fel. Kies daarom voor zonwering in de vorm van screens, uitvalschermen of knikarmschermen. U sluit hiermee de zon buiten, maar u houdt binnen wel nog genoeg licht. Ideaal dus.

Zipscreens

Een zipscreen beschermt op meer vlakken. Hitte en verblinding natuurlijk. Maar ook heeft u minder inkijk. Door de ‘zip’, de rits dus, zal de screen niet klapperen. En doordat de screen rondom helemaal afgedicht is, zullen insecten niet snel uw woning of kantoorpand binnenkomen. U kunt daarnaast kiezen voor de lichtdoorlatendheid of (on)doorzichtigheid. Er zijn screens die zonnestralen tot wel 75% afzwakken, zonder dat het donker wordt in de ruimte erachter. Tegelijkertijd worden de uv-stralen tot wel 95% gefilterd.

Knikarmschermen
Wilt u lekker eten of rustig een boek lezen op het terras midden in de zon? Dan is dat veel te warm en daarnaast is het zonlicht te fel. Een knikarmscherm is in dit geval een goede oplossing. Het geeft heerlijk schaduw. Het houdt daarnaast de zon ook binnenshuis weg, waardoor ook daar de temperatuur aangenaam blijft. Fijne bijkomstigheid: ’s avonds kunt u langer buiten blijven zitten onder het scherm, omdat het de warmte van overdag vasthoudt.

Uitvalschermen
Is er weinig plek buiten of is er gewoonweg geen knikarmscherm nodig, omdat u op die plek buiten niet hoeft te komen, dan is een uitvalscherm een goede optie. Het zorgt voor minder warmte én voor gedimd licht binnen, bijvoorbeeld bij een computer of bij een school op het digibord. Daarnaast beschermt het uitvalscherm uw meubels en parketvloer van verkleuring door het zonlicht.

Gemak dient de mens
Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de zonwering met de hand te bedienen. Wilt u nóg meer comfort ervaren? Kies dan voor elektrisch bedienbare zonwering met een afstandsbediening of app. Ook is het mogelijk te gaan voor licht- en warmtesensoren die de zonwering op het juiste moment omhoog of omlaag laten gaan. Of een windmeter als het scherm juist dicht moet. Dus ook als u niet thuis bent, blijft de zon buiten. En is er te veel wind, hoeft u niet bang te zijn voor schade aan de zonwering of de gevel. Wel zo handig.

Wilt u ook de zon buitensluiten? Interesse in een afspraak?
Neem dan contact op met De Kock Raam- en Deurtechniek. https://www.dekockraamendeurtechniek.nl/contact

 

Sitemap | Website door BP Branding | privacyverklaring© 2020 De Kock Raam en Deurtechniek